Årsresumé 2017

Året 2017 är förbi. Kommer du ihåg vad som hände under året? Här är de viktigaste händelserna i svensk cheerleading sammanfattade. Årets nyhet Efter många, många år med en 12 x 12 meter stor tävlingsmatta beslutade Svenska Cheerleadingförbundet att anta måtten 12 x 16 meter som mattstorlek på tävlingar från och med säsongen 2017/2018. Det stämmer överens med hur måtten ofta är på internationella tävlingar - bland annat VM. Årets look Det kom många nya dräkter under året. Den dräkt som fick flest lajks på vår Instagram var Team Swedens nya dräkt.

Årets surprise För första gången någonsin fick en hel förening MVP. På DM Stockholm valde domarna att ge MVP till Haninge Power Cheer & Dance (nu Power Cheer Allstars) med motiveringen "För säkerhet, energi, styrka och teknik utfört med enormt hjärta. Ni inspirerar och lyfter, oavsett antalet personer på mattan så är ni övertygande. Dagens mest minnesvärda prestation kommer för första gången från en hel förening.". Årets genombrott Den nya föreningen Action Athletics knep åt sig en rad medaljer under året. Bland annat tre på DM Stockholm och två på RM/SM - varav ett var RM-guld i den tuffa senior level 5-klassen. Årets tävling Det hölls en rad tävlingar i Sverige under 2017: Stars Winter Cup, Future Winter Cup, Twisters tävling för tävlingslag, Twisters tyckartävling för träningslag, DM Mellersta, DM Norra, DM Stockholm, DM Södra, Jamfest Nordic, RM/SM och November Cup. Den sistnämnda, November Cup, utser vi till årets tävling för att arrangemanget kändes proffsigt och hade en internationell touch över sig. De hade verkligen gått above and beyond med inte bara det mest nödvändiga för en tävling - utan även strålkastare, rökmaskiner och livestream. Tävlingen kändes också väldigt efterlängtad i år - kanske för att den ligger där den ligger. Vi förutspår att fler tävlingar kommer dyka upp under höstterminen nästa säsong. Årets evenemang I augusti gick Svenska Cheerleadingförbundet och dess medlemsföreningar i Stockholms Pride-tåg tillsammans med en rad andra sporter under Riksidrottsförbundets fana. Av alla sporter på plats i RF:s uppsamling var det flest cheerleaders - wow! Det var en otroligt härlig stämning trots regn till och från. Cheerleading visades upp från sin bästa sida av de föreningar som var på plats - bland annat Action Athletics, Dynamite Cheerleading, Haninge Cheer Elite, Power Cheer Allstars och Sigtuna Legends. Det var cheerleaders som gick i andra Pride-tåg också, bland annat i Boden och Karlstad. Heja svensk cheerleading och dess engagerade utövare! Årets bild En av våra mest lajkade bilder på Instagram blev den härliga bilden på CheerXplosion Purple Crush.

Årets film En film på vår Instagram fick viral spridning med över 250 000 visningar. Det var filmen på när ett gäng från Cheer Athletics gjorde ett never-before-seen stunt, se HÄR. Årets wow Svensk cheerleading samlade tillsammans in 20 440 kr till Musikhjälpen och årets tema "barn är inte till salu". Tidigare år har vår bössa inte nått över 10 000 kr - så det var ett stort framsteg och förtjänar därför årets wow. Årets tråkigaste Flera lag på de högsta nivåerna la ned efter RM/SM 2017. Bland annat Skellefteå Cheerleading Stingrays som tävlade i senior level 5, Dynamite Cheerleading Dragons som tävlade i senior level 6 och Gothia Athletics GA6 och Action Athletics Hunt som tävlade i senior coed level 6. Årets bragd En självklar utmärkelse - den går naturligtvis till Gothenburg Cheer One Wildcats för deras (och Sveriges) första medalj på klubb-VM. Dag ett låg de på 16:e plats och dag två klättrade de till 3:e, dessutom var det på den fjärde tävlingsdagen under loppet av fem dagar - en riktig BRAGD!

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

FOLLOW YBW

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Snapchat Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon

© 2018 You Better Work by Ida-Maria Lehto

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now