10 tips för USA-resan

Den här veckan är det många svenska lag och supportrar på väg till USA för VM, klubb-VM, Summit samt för träningsresor. Tror det är fler lag än någonsin som ska till USA - så kul! Här kommer tio tips inför resan, från någon som har varit i Orlando ett antal gånger.

1. Packa smart Du kan spara plats i din väska genom att packa smart. Fyll dina skor med strumpor, rulla kläderna och planera vilka kläder du ska ha när, så du inte tar med dig onödigt mycket kläder. Tips är också att kolla upp om ditt hotell erbjuder tvättmaskin och ta med handdukar som du kan slänga i slutet av resan. 2. Ha det viktigaste i handbagaget Den här är ganska given - men det viktigaste är inte bara pass, handsprit och din tävlingsdräkt, utan även saker som kan vara bra att ha första dagen om din incheckade väska försvinner. Det kan till exempel vara ett par underkläder, en bikini och ett klädombyte. 3. Var förberedd för olika situationer Att åka på en resa med ett helt lag är inte som att åka på en resa med sin familj eller en kompis. Det är många fler som ska tas hänsyn till och mycket mer som kan hända under resan. Ladda upp med sånt som kan behövas om du eller någon annan blir sjuk, skadad eller något annat. Exempelvis vätskeersättning, skavsårsplåster, vanliga plåster, sporttejp och värktabletter. Även utskriven passkopia, digital passkopia och utskrivet hemförsäkringsbevis. 4. Kolla dina betalkort innan du åker Alla som har Nordea måste gå in på internetbanken och "öppna" sitt kort för att det ska fungera i USA. Även bra att kolla upp om det finns andra restriktioner på ditt betalkort, för att undvika problem under resan. 5. Smörj, smörj, smörj Floridasolen är STARK. Ladda upp med solkräm och smörj in dig kontinuerligt. Det är verkligen inte kul att bränna sig, då kommer du inte kunna sola de kommande dagarna och dessutom kan du få frossa och må dåligt. Glöm inte heller att smörja in dig med body lotion på kvällen, för att undvika att flagna.

6. Ha med dig en bra adapter Det mesta finns att köpa på plats, men en adapter för eluttag kan vara svårt att hitta eftersom de flesta är tvärtom - adaptrar som amerikaner kan använda när de åker utomlands. Skaffa en riktigt bra adapter som funkar för både smala elkontakter (till exempel iPhone-laddare) och större elkontakter med runt fäste (till exempel plattång). 7. Använd taxi-appar Om du behöver åka taxi under resan är olika taxi-appar verkligen att föredra framför vanlig taxi. Mycket säkrare och även billigare. Både Uber och Lyft finns i Orlando och funkar bra, enligt min erfarenhet. 8. Lämna inte värdesaker i bilen För något år sedan var det ett lag som lämnade all sin packning i sina hyrbilar och fick ALLT bestulet, inklusive tävlingsdräkter och cheerleadingskor. Kan inte ens tänka mig in i vilken mardröm det måste ha varit. Se till att inte lämna värdesaker i bilen. Om du måste lämna något - göm det så att det inte är synligt om någon tittar in i bilen. 9. Gör ett eget schema för Worlds Worlds kan vara ganska overwhelming för de som älskar cheerleading och vill hinna se alla sina favoritlag. Gör ett eget schema i mobilen med tider och arenor för de lag du helst vill se. Då kan du kika där istället för att titta igenom hela det stora schemat, som är ganska rörigt. 10. NJUT! Ta vara på den tid du har i Orlando och se till att vara närvarande på plats, istället för att sitta med mobilen eller stanna inne på hotellrummet. Prioritera att sova ordentligt för att orka med allt roligt som händer under dagarna.

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

FOLLOW YBW

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Snapchat Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon

© 2018 You Better Work by Ida-Maria Lehto

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now